HomeДЕНЕШНАСкопјеЌе се отвори нова градинка во Општина Аеродром за 200 деца

Ќе се отвори нова градинка во Општина Аеродром за 200 деца

Наскоро се очекува отворање на уште една детска градинка во општина Аеродром, во рамки на клонот „Чекорче”, со капацитет за згрижување на повеќе од 200 дечиња.Објектот, велат од општина Аеродром, ги исполнува сите неопходни стандарди за ваков тип институции и овозможува современи услови за згрижување и престој на деца од претшколска возраст.

„Градинката содржи 6 големи занимални на приземје и три на катот што значи вкупно 9 занимални, простор за прием, кујна, санитарни јазли, административен простор и подрумски простории и сето тоа на површина од 1.700 квадратни метри.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com