Sunday, Apr 22, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаДва големи грабежи во Битола – „Олеснети“ пошта и граѓанин

Два големи грабежи во Битола – „Олеснети“ пошта и граѓанин

Вчера во Битола се случиле две големи кражби. Во експозитура на Македонски пошти провалил крадец кој успеал да го обие сефот и да украде 53.500 денари. Во вториот грабеж граѓанин на Битола останал покус за околу 120.000 денари, 4000 австралиски долари, 3000 шведски куни и златен накит. Од СВР Битола соопштуваат дека извршен е увид и во двата случаи и ќе се работи на нивно расветлување.