HomeДЕНЕШНАРепубликаДуховникот на Путин нема мисија да ги зближи МПЦ и СПЦ

Духовникот на Путин нема мисија да ги зближи МПЦ и СПЦ

Од вчерашната посета на рускиот епископ Тихон Шевнухов не произлезе мисија за доближување на македонската православна црква со српската и возобновување на преговорите.

Рускиот отец кој се смета за духовник и на самиот Путин во земјава се сретна со високи свештени лица на МПЦ-ОА и посети повеќе манастири кои се бисер на православието.

МПЦ-ОА е многу задоволна што епископот Тихон како помошник на рускиот патријарх Кирил ја посетил Македонија.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com