Friday, Mar 16, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРДизајнДрама Брајдл нова колекција за урбаните невести

Драма Брајдл нова колекција за урбаните невести

Drarma nevesti (14)

Модното студио Драма ја презентира својата прва колекција наменета за современи и урбани невести. Невестинската колекција се одликува со силно нагласена индивидуалност и автентичност, како и уникатна сензуалност типична за денот за кој што секој фустан е наменет.

Drarma nevesti (40)

„Изработката на невестинската колекција бара двојно поголема посветеност затоа што вистински и силни чувства треба да се пренесат. Секој еден фустан од оваа колекција во себе има внесено различна приказна и емоции, соодветно за различните девојки кои на овој ден се сочуваат со својата најинтимна и најискрена страна. Невестинскиот фустан е симбол токму на овие длабоки емоции, затоа е толку време и уникатен за секоја невеста“, вели Ивана Кнез, дизајнер, моден креатор и сопственик на Драма Студио.

Изработени од различен опус на материјали, со рачна доработка, колекцијата е наменета за невести кои точно знаат што сакаат. Магијата на љубовта е во преден план, како и самиот момент за заљубување во фустанот кој ја означува посебната ноќ во животот на секоја невеста. Колекцијата содржи модели со различен сензибилитет, карактерно и стилски дефинирани со акцент на уникатност.

Drarma nevesti (44)

Колекцијата е дел од фрагментот Драма Брајдал кој започнува со работа од почетокот на 2016 година. Целата колекција создадена  во соработка со Александра Станојковска е преставена преку артистичка фотосесија на која се потпишуваа врвни имиња од модниот свет. За изгледот на целиот концепт беа задолжени шминка Доковски кој што е воедно дел од Драма Студио, фризура Урбан Артист на Милена Цапов, а фотографиите ги изработи Мартин Саровски. Како модели се појавуваат Ивона Сталевска, олицетворение на женска убавина и Мила Доковска претставник на современа модерна генерација на жени.