Friday, Mar 27, 2020
HomeДЕНЕШНАСкопјеДостава на стока ќе се врши само ноќе, одлучи Советот на град Скопје

Достава на стока ќе се врши само ноќе, одлучи Советот на град Скопје

skopje-zagadeno2

Советот на град Скопје на вчерашната седница усвоил одлука со која се забранува доставувањето стока во периодот од 7:30 до 18 часот, во периодот од од 1 декември до 31 март. Доставата меѓу 18 и 7.30 часот ќе може да се врши со задржување на возилото најмногу 15 минути.

Оваа одлука е со цел намалување на загадувањето на подрачјето на Град Скопје, што е предвидено и со Препораките на владината Интервентна акциска група за итните мерки против загадувањето на воздухот, донесени на 15 декември.

Секторот за сообраќај на Град Скопје ќе изврши усогласување на издадените одобренија, односно ќе ги повлече старите и ќе издава нови.

Одлуката за новиот режим ќе стапи на сила со нејзиното објавување во „Службен гласник на Град Скопје“.