Sunday, Jun 17, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаДомашните компании да аплицираат за 30 милиони евра со ниски камати

Домашните компании да аплицираат за 30 милиони евра со ниски камати

Владата со 30 милиони евра наменети за евтини кредити ќе го подржи стопанството и истакнато е дека домашните фирми исто така добиваат голема подршка. Средствата може да се добијат со аплицирање во Македонската банка за подршка на развојот и ќе бидат доделени до крајот на оваа година. Компаниите со своите бизнис планови и идеи може да добијат финансиски средства за кои ќе плаќаат субвенционирана каматна стапка до 5.5 проценти, а се очекува да се отворат стотина работни места и да се реализираат шеесетина бизнис проекти.