Sunday, Jun 17, 2018
HomeИздвојувамеДизни не смее да го користи гласот на Вилијамс за нов Аладин

Дизни не смее да го користи гласот на Вилијамс за нов Аладин

Екстравагантниот актер Робин Вилијамс кој пред една година си го одзеде животот по тешка депресија во својот тестамент оставил порака дека забранува 25 години по неговата смрт да се користат било какви гласовни или видео снимки направени за време на проби или неискористени материјали за нови филмови.

Тоа значи дека Дизни ќе мора да се откаже од планот да сними ново продолжение на Аладин каде Робин Вилијамс маестрално го толкуваше Џинот со голем број на шеги, импровизации и додавки од сценариото.

Дизни располага со огромен број на неискористени ленти од Вилијамс, но нема да може да ги репродуцира што сигурно нема да им се допадне и на самите фанови. Од друга страна пак нема кој да го замени Вилијамс бидејќи беше брилијантен комичар.