HomeДЕНЕШНАРепубликаДивоградбите ќе се толерираат до март 2016

Дивоградбите ќе се толерираат до март 2016

Владата планира уште еднаш да го пролонгира рокот за поднесување на докуметација за легализирање на дивоградбите и ќе го одреди 31 март 2016 како последна шанса за сите кои имаат приватни објекти, куќи и згради со нецелосна документација да си ја завршат обврската и да избегнат присилно рушење.

Тие што веќе поднеле дел од документацијата до општинските власти ќе имаа можност до 31 декември 2016 да го поднесат и неопходниот градежен елаборат за да се финишира постапката на легализација. Во досегашната процедура околу 150 илјади барања се финализирани, а според проценките има над 350 илјади поднесени предмети.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com