Sunday, Jun 17, 2018
HomeДЕНЕШНАПолитикаДипломатите на чист воздух на Пелистер

Дипломатите на чист воздух на Пелистер

diplomati vo pelister

Странските амбасадори, дипломати и конзули ќе го посетат Пелистер на покана на Ѓорге Иванов, претседателот на Република Македонија, при што беа прикажани убавините на првиот македонски национален парк, како и историските и културните особености на овој крај. Исто така беа претставени и можностите за економска соработка со локалната самоуправа во Битола. diplomati priemСекоја година, традиционално претседателот ги „нагостува“ странските дипломати во различен дел од нашата држава, со што на овие средби се подобруваат пријателските врски преку неформални активности.