Thursday, Apr 19, 2018
HomeДЕНЕШНАПолитикаДимитриев премиер до избори, извисија политичарите од висок профил

Димитриев премиер до избори, извисија политичарите од висок профил

emil-dimitriev

ВМРО-ДПМНЕ на Централниот одбор донесе одлука генералниот секретар на партијата Емил Димитриев, да биде нов технички премиер кој ќе ја води новата влада до изборите и ќе се погрижи да се спроведат сите неопходни реформи.
emil-nikola-1
Партијата смета дека Димитриев е докажан професионалец, но наша проценка е дека досега ретко беше политички ангажиран и добар дел од пошироката јавност не е целосно запознаена со неговиот начин на работа и лидерство.
gruevski-nikola
Исто така ниту еден од политичарите на ВМРО од висок профил не ја добија довербата да го заменат Груевски барем сто дена додека тој не се врати за предизборната кампања во која повторно ќе бара мандат за премиер..