HomeДЕНЕШНАПолитикаДимитриев: На граѓаните им е смачено да живеат во грч, кризата предолго трае

Димитриев: На граѓаните им е смачено да живеат во грч, кризата предолго трае

emil-dimitriev

Емил Димитриев како премиер за организирање на изборите на свеченоста по повод празникот 23 октомври посочи дека политичката криза во Македонија трае предолго и тоа многу им пречи на граѓаните во секојдневниот живот.

„Целото општество е во своевиден грч. Предолго време сите ние сме заложници на наметната криза која сите нас не дефокусира од решавање на главните проблеми со кои се соочува нашиот народ. Болно е и тоа што оваа криза има рефлексија на секојдневието на граѓаните, стопанствениците се обесхрабрени да преземат покрупни и посериозни нови инвестициски циклуси, администрацијата која има улога на сервис на граѓаните дејствува со помалку интензивно темпо, економскиот раст со кој сите ние се гордеевме како држава е забавен, пропуштени се шанси за поголеми инвестиции“ – рече премиерот.

Димитриев вели дека Владата ќе вложи напори за да обезбеди фер и демократски избори и во текот на овој период до изборите и на самиот ден на изборите.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com