HomeРЕФЛЕКТОРДилан не мора да се појави, но мора да подготви говор или песна

Дилан не мора да се појави, но мора да подготви говор или песна

Шведската академија соопшти дека американскиот пејач Боб Дилан нема обврска да присуствува на свеченото доделување на Нобеловата награда во Стокхолм, но мора да подготви некоја врста на говор, перформанс или дури да отпее песна, што можа да го направи и преку видео-порака. „Се надевам дека Дилан ќе го направи тоа на начин кој смета дека е најдобар за него“, изјави Сара Данијус, секретар во Шведската академија.

Боб Диланна 28 октомври прв пат се огласи откако нешто порано овој месец беше прогласен за добитник на Нобеловата награда за литература, истакнувајќи дека планира во Стокхолм на 10 декември да ја преземе наградата, која ја карактеризираше како „прекраснаи неверојатна“.

2

Американскиот пејачт порача дека „апсолутно“ сака да присуствува на церемноијата кога ќе му биде доделена Нобеловата награда доколку е тоа возможно. Во интервјуто за британскиот лист „Телеграф“, 75-годишниот уметник изјави лдека му е тешко да поверува дека токму тој е овогодинешниот добитник на оваа награда.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com