HomeДЕНЕШНАПолитикаДИК: До денеска се пријавиле 4.038 граѓани со спорни записи

ДИК: До денеска се пријавиле 4.038 граѓани со спорни записи

Заклучно до денеска напладне до Државната изборна комисија (ДИК) се пријавиле вкупно 4.038 граѓани чиишто записи во Избирачкиот список по извршените вкрстени и теренски проверки се спорни, односно има несовпаѓање на податоците во Избирачкиот список.

Од нив, 1.785 се пријавиле во подрачните одделенија и канцеларии и дополнителните канцеларии на ДИК, додека 2.253 за пријавување ја искористиле веб – апликацијата на интернет страницата на ДИК.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com