Friday, Apr 20, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРМузикаЏез-составот ,,Летечки пекинезери" вечерва на ,,Скопско лето"

Џез-составот ,,Летечки пекинезери" вечерва на ,,Скопско лето"

Фестивалот ,,Скопско лето” продолжува со својата музичка програма. Вечерва на Факултетот за ликовни уметности –Сули ан концерт ќе одржи  џез групата,,Летечки пекинезери”.

До сега имаат издадено два музички албуми „Летечки Пекинезери” (2011) и „Dog Show/Изложба на кучиња“ (2014) и двата се издадени за SJF Records (Skopje Jazz Festival Records).

Ова е вистинска можност за сите љубители на џезот вечерва да доживеат вистинско музичко уживање