Sunday, Apr 22, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРФилм,,Деца на Сонцето" ќе се натпреварува за Најдобар Балкански филм

,,Деца на Сонцето" ќе се натпреварува за Најдобар Балкански филм

Филмот ,,Деца на Сонцето” во режија на Антонио Митриќевски влегува во конкуренција за наградата ,,Најдобар Балкански филм” на 23то издание на фестивалот Интернационал Филм Фестивал во Варна, Бугарија, што се одржува од 21 до 27 август.

На 13 август овој македонски филм ќе биде прикажан на отворањето на Опен фест Струмица