HomeАНТИСТРЕСХуманостДете со церебрална парализа ја доби потребната количка, донација од хумано семејство од Струмица

Дете со церебрална парализа ја доби потребната количка, донација од хумано семејство од Струмица

dsc_0665-2

Петчленото семејство Спасови од Кумановската населба Карпош се соочува со големи предизвици во нивното секојдневие бидејќи второто нивно дете е со посебни потреби и боледува од церебрална парализа. Тој е и корисник на посебен паричен додаток којшто сепак не е доволен да ги покрие и основните потреби за негова нега и одгледување.

Една од најголемите пречки за нормално секојдневие беше недостатокот од инвалидска количка којашто ја добија од хуманите граѓани, со посредство на Министерството за труд и социјална политика. Инвалидската количка на Спасови им ја донираше Петар Серафимов со семејството од Струмица, а тоа ќе значи можност за полесен пристап до надворешниот свет на нивното дете коешто до сега користеше импровизирана количка.
dsc_0660-2
Министерката Ташевска-Ременски го посети семејството Спасови и со нив поразговара и за останатите нивните потреби.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com