Wednesday, Apr 25, 2018
HomeАНТИСТРЕСПатувањеДесетте најскапи земји за туристи

Десетте најскапи земји за туристи

Годишниот извештај на Светскиот економски форум “Travel & Tourism Competitiveness” е претставен преку 141 држава, рангирани на основа на просечните цени за сместување во хотелите, цените на животните трошоци, трошоците на аеродромите и цените на горивото.

Според магазинот „Бизнис Инсајдер“,овие земји треба да ги избегнувате ако сакате да заштедите пари (цените се наведени според просечната потрошувачка по меѓународен турист):

10. Австрија – 733 евра

9. Италија –  832 евра

8. Шведска – 893 евра

7. Данска – 734 евра

6. Израел – 1730 евра

5. Норвешка – 1085 евра

4. Австралија – 4428 евра

3. Франција – 604 евра

2. Велика Британија – 1190 евра

1. Швајцарија – 1702 евра