HomeАНТИСТРЕСХороскопДенот на раѓање многу зборува за вашиот карактер

Денот на раѓање многу зборува за вашиот карактер

 

Со секој ден од неделата владее конкретна планета која носи одредени аспекти, карактеристики и особини кои ги носиме со своето раѓање

Понеделник: Ова е непостојан и променлив ден. Може да биде добар за писатели бидејќи има аспекти на будење инспирација и фантазија. Месечината во астрологијата симболизира женски принцип и ги штити припадничките на понежниот пол. Дамите родени во понеделник најчесто се добри  сопруги и мајки како и одлични домаќинки

PLANETA MARS

Вторник: Владар на вториот ден од неделата е Марс. Борци,хероји, витези се раѓаат на овој ден. Во минатот се сметало дека вторник е многу тежок ден бидејќи било забележано дека токму на овој ден започнувале војни и воени удари. Ден за акција,почетоци,борби,драстични промени и смели потези.Не се препорачува одмор. Во вторник започнувајте ги  сите нови проекти.

Среда: Владар на третиот ден е Меркур, планета која се поврзува со трговија,знаење и информации. Умот станува најактивен,љубопитен и отворен за комуникација. Луѓето родени во среда размислуваат многу брзо. Овој ден е погоден за патувања, склучување договори, нови контакти, административна и интелектуална работа.

STRAS

Четврток. Со овој ден владее Јупитер. Луѓето родени во четврток ги привлекуваат другите со својот оптимизам и широкоградост. Тие се родени водичи и најчесто имаат висока положба во друштвото. Во старите култури луѓето родени во четврток биле избирани за свештеници и важеле за мудреци.

Петок: Божицата на љубовта (Венера),убавината и уживањето владеат со овој ден. Се смета дека родените во петок носат мир,хармонија и убавина. Тие се уметници,естети,дипломати и се во постојана потрага по сензуални уживања.Ова е ден кога луѓето се расположени за опуштање и забава. Но, петок не е погоден за венчавки и љубовни состаноци. Во петок не многу веројатно да се  попушти пред телесните желби и ниските страсти.

PLANENTS SUN

Сабота. Со овој ден владее Сатурн,во сабота се раѓаат филозофи,научници и осаменици. Луѓето родени во сабота имаат многу сериозен став за животот и имаат развиено чувство за одговорност. Склони се да бидат тажни и загрижени. Овој ден е погоден за завршување стари обврски но не и за започнување нови. Сабота е непогоден ден за венчавки и долги патувања.

Недела: Владар е Сонцето. Луѓето родени во недела зрачат со позитивна енергија,дарежливост и љубов кон животот. Ова е ден за прослави,креативност,среќа и успех. Најдобар ден за венчавки и за воведување промени во животот. Неделата е погоден ден и за медицински третмани бидејќи тогаш започнува нов циклус за опоравување на организмот. Родените во недела се харизматични и ведри. Не им се покоруваат на нормите, секогаш се во потрага кон нешто ново. Тоа се стабилни личности на кои ги следи среќа во животот. Неделата не е погодна за изолација и медитација

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com