Friday, Apr 27, 2018
HomeДЕНЕШНАДенеска сончево и топло

Денеска сончево и топло

Денеска не очекува сончево и релативно тивко време. Облачноста ќе биде релативно мала. Во повардарскиот тек максималната температура ќе има вредности околу 34°С, во Полог и Пелагонија до 33°С, додека во Осоговијата и Малешевијата максималната температура нема да надмине 32°С.

Охридскиот и преспанскиот регион очекуваат температура не повисока од 30°С. Скопскиот крај ќе биде сончев и топол, со максимална темпратура до 35°С.