Saturday, Apr 21, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаДенеска се празнува Павловден

Денеска се празнува Павловден

Павловден е вториот ден од завршувањето на Петровденскиот пост. Овој ден всушност е Собор на 12 Апостоли. Апостол Павле е еден од најважните светци во проповедањето и распространувањето на христијанството.

Денеска именден слават сите кои го носат името Павле,Пајо, Павлина