Friday, Apr 27, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаДенеска Охридското езеро ќе се порибува со пастрмка

Денеска Охридското езеро ќе се порибува со пастрмка

Охридското Езеро денеска ќе биде порибено со 300 илјади единки подмладок од охридската пастрмка. Порибувањето ќе се случи на локалитетот „Вирче“, а најавено е присуство на министерот за земјоделство, шиумарство и водостопанство Михаил Цветков.