Monday, Jun 25, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаДенеска ново задолжување на владата од домашните кредитори

Денеска ново задолжување на владата од домашните кредитори

pari-banknoti

Владата денеска планира да позајми 12,6 милиони евра од домашните кредитори.

Парите ќе ги обезбеди преку аукција на државни хартии од вредност, со рок на доспевање од три месеци, една и петнаесет години.

Во првите четири месеци, јавниот долг на земјата изнесува околу 4,3 милијарди евра или 45 % од бруто домашниот производ.