Thursday, Apr 27, 2017
HomeДЕНЕШНАДенеска не очекуваат ниски температури

Денеска не очекуваат ниски температури

Денеска не очекува облачно претпладне, додека попладне во дел од западниот регион се очекуваат и врнежи од дожд. Врнежите во ноќните часови ќе се интензивираат, особено во југозападниот крај. Попладне ќе дува умерен југоисточен ветер.

Температурата во северниот регион ќе достигне до 24°С, во југозападниот регион околу 23°С и до 27°С во југоисточниот крај.

Во Скопје се очекува умерена облачност претпалдне, додека попладне облачноста постепено ќе се зголемува. Во ноќните часови очекуваме врнежи од дожд. Максималната температура ќе достигне вредности до 24°С.