HomeДЕНЕШНАРепубликаДенешниот неработен ден ќе се одработува идната година

Денешниот неработен ден ќе се одработува идната година

dena-na-drvo-1

Денешниот Ден на дрвото нема да се одработува оваа сабота, како што тоа беше случај со претходните акции, туку наредната година – одлучи Владата.

„На седницата одржана на 25.11.2016 година, Владата донесе одлука денешниот ден 30.11.2016 година да биде прогласен за неработен ден и истиот да биде посветен на акцијата Ден на дрвото. На истата седница беше заземен став работниот ден за одработување на денешната акција да биде во текот на следната година, и беше заклучено одлуката за конкретниот датум да се донесе дополнително во следниот период“, соопшти Владата.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com