Thursday, Apr 26, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаДенес повторно тропски горештини

Денес повторно тропски горештини

Денес трет ден по ред ќе имаме силно сонце и високи температури близу 40-от степен. Во Скопје утринава температурата ќе достигне 20 степени, а од пладне ќе се искачи над 30 со висок УВ индекс 9 на зрачење. Влажноста на воздухот е 64 проценти, што го прави поподносливо силното сонце. Во Македонија предвидена е максимална тепмература од 40 степени, со слаб ветер во одредени предели и низок процент на влажност на воздухот.