Sunday, Sep 26, 2021
HomeФЕР ПЛЕЈОстанатиДефиле на македонските спортисти, Богдановски го вееше знамето во Рио

Дефиле на македонските спортисти, Богдановски го вееше знамето во Рио

Македонската олимписка делегација во која има шестмина спортисти ја предводеше младата пливачка Анастасија Богдановски, заедно со пливачот Марко Блажевски , џудистката Катерина Николоска, стрелачката Нина Балабан и атлетичарите Дрита Исљами и Ристе Пандев кои ќе ги бранат боите на Македонија во Рио.

makedonija rio

Спортистите беа придружувани од тренерите, како и од официјалните претставници на МОК, претседателот Тупурковски и генералниот секретар Сашо Поповски.