HomeДЕНЕШНАЕкономијаДарлин Дан од Singularity универзитетот со топ предавање во Сивус Инкубатор

Дарлин Дан од Singularity универзитетот со топ предавање во Сивус Инкубатор

darlin-dan

Овој четврток Сеавус Инкубаторот со големо задоволство ве кани на предавање на Дарлин Дан. Предавањето  е со почеток во 13, 30 часот во просторите на Инкубаторот. Госпоѓата Дан е Директор на факултетот Singularity University за Најголемите Глобални Предизвици и Основач на DIYROCKETS, Inc (Mountain View, California).

Дарлин е посветена да им помогне на компаниите и универзитетите да разберат како со примена на експоненцијалните технологии можат да ги решат најголемите предизвици на светот а воедно и да бидат што поконкурентни, како и кои вештини им се потребни во свет на забрзани промени, роботика, вештачка интелигенција и виртуелна реалност.

Предавањето на Дарлин Дан во Сивус Инкубаторот се оддржува во соработка со програмата за претприемништво SECO Entrepreneurship Program, поддржана од Владата на Швајцарија и имплементирана од Swisscontact.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com