Saturday, Apr 21, 2018
HomeДЕНЕШНАРепублика„Дамла“ пијаните гости во Охрид во такси бесплатно

„Дамла“ пијаните гости во Охрид во такси бесплатно

Гостите во охридските клубови, дискотеки и кафе барови ќе бидат предупредувани од охридската кампања за конзумирањето алкохол и возењето во пијана состојба. Во рамки на едукативната кампања на МВР „Биди трезен стигни жив“ ќе се вршат алко тестови на гостите, па тие кои претерале со чашката ќе добијат и бесплатен такси превоз. На тие со помало испиено алкохол ќе им се далат зелени и црвени картони за претпазливост. Кампањата се спроведува поради големиот број на сообраќајни несреќи со тешки последици.