Thursday, Apr 26, 2018
HomeАНТИСТРЕСШтосноДали со пари може да се купи среќата?

Дали со пари може да се купи среќата?

Универзален одговор на ова прашање секако дека не постои, но затоа на овие три одговори може да гледате како на насоки кои ќе ви бидат водилка низ животот.
Некогаш ни треба навистина само малку за да бидеме среќни. Дали парите би ја пружиле таа помош?

1. Парите влијаат на чувството на среќа – Среќата која се раѓа како продукти на материјалните работи е краткотрајна. Генерално гледано, благодарение на парите вие ќе бидете многу позадоволни од својот живот и полесно ќе се справувате со болките и неуспесите.

2. Ако со пари не може да се купи среќа, тогаш истата може да се привлече со пари – Доволно сме свесни да сфатиме дека парите и среќата се во некој сооднос, но не можеме да го потврдиме истото. Недостатокот на пари не` прави да се чувствуваме тажно и депримирано, а тагата не` тера помалку да се трудиме околу материјалната состојба.

3. Можеме да контролираме колку парите влијаат на нашата среќа – Посреќни ќе бидете кога парите ќе ги трошите на други луѓе. Сепак, најсреќни ќе ве направи чинот ако наместо пари вложите време во односите со другите луѓе.