HomeДЕНЕШНАРепубликаИ хрватската музика забранета во Македонија

И хрватската музика забранета во Македонија

На седница на Управниот одбор на организацијата ХДС- ЗАМП е одлучено да се забрани користење на хрватскиот музички репертоар на сите радио и телевизиски станици на територија на Република Македонија. Согласно известувањето оваа забрана стапува на сила веднаш.

ЗАМП Македонија како организација која е овластена да ги превземе сите потребни мерки за спроведување на забраната и заштитата на правата на членовите на ХДС – ЗАМП, а врз основа на склучените мегусебни договори за реципроцитет, известува дека забраната почнува од 17.10.2016 година

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com