HomeДЕНЕШНАРепубликаЧистење на Пена по тетовското невреме – Институциите не прифаќаат вина

Чистење на Пена по тетовското невреме – Институциите не прифаќаат вина

Во Тетово ќе започне акција за чистење на коритото на реката Пена каде се насобра голем шут од дрва, камења и отпад, а активностите ќе ги надгледуваат министерството за животна средина и локалната самоуправа.

poplava3novo

Речиси десетина дена по невремето се уште никој не превземал инстутиционална одговорност бидејќи анализите на експертите укажуваат на човечки фактор во дестабилизација на земјиштето, неодржување на браните и водотеците и голем урбан хаос на Шар Планина кој беше дозволуван во изминатите години. Во свлечиштата животот го загубија шест лица.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com