Friday, Apr 20, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаЧао Apple, Alphabet на Google е новиот економски џин

Чао Apple, Alphabet на Google е новиот економски џин

Apple долго време доминираше на светските берзи, но дојде времето тоа да се промени. Резултатите на Alphabet, новата корпоративна компанија која го води гигантот Google, за последниот квартал и целата мината година забележала 21,3 милијарди долари приходи и заработка од 8,67 долари по акција, што е повеќе од очекуваните 20,3 милијарди и 8,09 долари од акција. Цената на акцијата во оваа компанија порасна за 8% и со тоа го надмина Apple со својата вкупна вредност. nexus-6p-vs-iphone-6s-plusGoogle со создавање на корпоративната управа на Alphabet покажа голема генијалност бидејќи има строга контрола на финансиите, трошоците за развојни проекти и приходите и на овој начин се обезбедува и опстанок на компанијата и дополнителен развој со берзанските трансакции, каде брокерите се апсолутно воодушевени