HomeДЕНЕШНАСветБританија ќе воведе ред во порно филмовите на интернет, можна е и цензура

Британија ќе воведе ред во порно филмовите на интернет, можна е и цензура

Британскиот парламент разгледува нова регулатива која треба да воспостави ред на интернет сајтовите кои прикажуваат порно филмови со тоа што одредени жанрови кои не се дистрибуираат на ДВД или друг формат може да бидат целосно цензурирани.

Така, Британците засекогаш би можеле да се простат од филмовите кои прикажуваат секс во јавност, насилство и секс во текот на месечниот циклус. На списокот на забранети ќе се најдат и филмови кои прикажуваат сцени на уринирање, женска ејакулација и самозадоволување со предмети, како лименки или шишиња.

Наводно се очекуваат и драстични казни за сите порно страници кои не ја контролираат возраст на своите корисници.

Иако е прашањето дали воопшто ќе стапи на сила, законот веќе ја подели британската јавност, затоа што еден дел смета дека државата не треба да се меша во изборот на порно филмовите за возрасните луѓе, а Џоди Гинсберг од Советот за оценување онлајн содржини веќе ја нарекоа „лажна пуританка“.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com