HomeФЕР ПЛЕЈФудбалБразилецот Роналдо кажа кој според него треба да ја освои Златната топка

Бразилецот Роналдо кажа кој според него треба да ја освои Златната топка

Еден од најдобрите напаѓачи на сите времиња, Роналдо, изјави кој според него моментално е најдобар фудбалер на светот. Лионел Меси или Кристијано Роналдо, прашање е сега. Би можеле слободно да кажеме дека тркатаза Златната топка никогаш не е била повеќе интересна од сега. Имаме двајца кандидати, а останатите не можат ниту да им се доближат во овој момент, ниту во квалитет и професионалност, но ниту пак по популарноста која ја поседуваат.

Можеби благ фаворит е Кристијано Роналдо, но тоа е само поради титулите кои ги освои изминатата година. „Оваа година би го избрал Кристијано Роналдо пред Лионел Меси поради се што освои тој“, изјави Бразилецот Роналдо.

Се согласувате ли со „вистинскиот“ Роналдо?

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com