Friday, Apr 20, 2018
HomeДЕНЕШНАРегионБосна и Херцеговина ќе аплицира за ЕУ за напредок

Босна и Херцеговина ќе аплицира за ЕУ за напредок

Босна и Херцеговина на почетокот на 2016-та ќе ја поднесе апликацијата за членство во европското национално и политичко семејство во обид да се постави на стабилни патеки на реформи и подобрување на стандардите по долги години на застој поради бројните внатрешни блокади меѓу трите доминантни народи. Токму тоа го истакнале тројцата членови на Претседателството на БиХ при средбата со Валентин Инцко високиот претставник на ЕУ, нагласувајќи дека на земјата и е потребен економски и политички напредок.