Friday, Apr 27, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаБлесок 11 на АРМ проследен од високи армиски гости

Блесок 11 на АРМ проследен од високи армиски гости

На Денот предвиден за високи гости во текот на вежбата на Македонската армија со четите на воената полиција и ренџерите присуствуваа заменикот на ГШ на АРМ генерал-мајор Мухамет Рацај, директорот на ГШ на АРМ генерал-мајор Димче Петровски, командантот на Здружената оперативна команда на АРМ бригаден генерал Васко Ѓурчиновски, претставници од Канцеларијата за врски на НАТО, асоцијацијата на воените аташеа акредитирани во Република Македонија и други високи гости.

arm blesok1

Генерал-мајор Рацај нагласи дека вежбата „Македонски Блесок-11” е успешно реализирана и е постигната главната цел.

„Вежбата „Македонски Блесок 11“ претставува уште еден голем успех на АРМ и потврда за исполнувањето на стандардите на НАТО“ – потенцира Рацај.

Во текот на вчерашниот ден на командирите на оценуваните единици им е соопштена позитивната оценка од спроведеното оценување согласно Концептот за оперативни способности на НАТО, која е во согласност со прикажаната обученост на припадниците на единиците.