Thursday, Mar 22, 2018
HomeГИГА БАЈТСмартфонBlackBerry тастатурата за Galaxy Note 5 е тотално промашување

BlackBerry тастатурата за Galaxy Note 5 е тотално промашување

Samsung Mobile сакаше да ја зголеми атрактивноста на новите Galaxy Note 5 и Galaxy S6 Edge + со QWERTY тастатурата која е изработена во стилот на BlackBerry, но првите примероци покажуваат дека додатокот воопшто не функционира и физичките копчиња имаат многу лош сензитет.
samsung_galaxy_s6_edge_plus_keyboardQWERTY тастатурата воопшто не се поклопува со дизајнот на Galaxy Note 5 и Galaxy S6 Edge + и притискањето на копчињата ги попречува вградените функционални копчиња под дисплејот што доведува до мешање на функциите. QWERTY додатокот чини дополнителни 80 долари и не се препорачува да го купите.

извор:Телефони.мк