Thursday, May 24, 2018
HomeГИГА БАЈТХај текБезжичните полначи ќе добијат турбо брзина

Безжичните полначи ќе добијат турбо брзина

wireless_charger

Wireless Power конзорциумот кој стои зад Qi стандардот за безжични полначи најави дека наскоро ќе ги применат FastCharge методите на повеќе производители на чипсети, што значи дека полначите ќе добијат турбо брзина и ќе може да го наполнат капацитет на батеријата за триесетина минути со пренос на енергија од 15 вати.

wireless_charging1

Речиси сите нови смартфони доаѓаат со технологија за брзо полнење, а наскоро овие FastCharge полначи ќе бидат и дел од пакетот на телефонот за да привлечат повеќе купувачи. Безжичните полначи се посебна категорија која најдобро ја применија Samsung, Nokia и LG Nexus и најавени се уште многу иновации за оделеченоста и стабилноста на преносот на енергија.

 

Извор: telefoni.mk