Wednesday, Apr 18, 2018
HomeДЕНЕШНАСветБеснее војната во Јемен

Беснее војната во Јемен

Најмалку 30 лица биле убиени, а стотици биле повредени при експлозија на напад во Јемен. ОН објави највисок степен на хуманитарна криза во земјата во следниве 6 месеци. На овој начин, Јемен им се приклучува на групата земји како Ирак Јужен Судан и Сирија. Во борбите во Јемен од март до крајот на јуни веќе загинаа 2 800 лица, од кои 1 400 – цивили, а 13 000 се повредени