HomeАНТИСТРЕСШтосно(Видео) Банкнота од 5 австралиски долари – како да доаѓа од иднината!

(Видео) Банкнота од 5 австралиски долари – како да доаѓа од иднината!

Иако физички парите се помалку ги има во оптег и покрај сите картички и можности за плаќање на интернет, сепак тие и понатаму се незаменливи.

Но, тоа значи и низа опасности затоа што измамниците наоѓаат начини да направат злоупотреби.

За да се избори со овој проблем, Народната банка на Австралија ги подобри банкнотите, така што ќе биде скоро невозможно да се фалсификуваат.

На видеото погледнете како изгледа банкнотата од 5 долари.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com