Thursday, Oct 19, 2017
HomeДЕНЕШНАЕкономијаБанкарите ќе го одбелжат Светскиот ден на штедењето

Банкарите ќе го одбелжат Светскиот ден на штедењето

Банкарите и финансиските работници ќе го одбележат Светскиот ден на штедењето со повеќе активности преку кои ќе се популаризира оваа можност за граѓањето со истакнување на бенефитите од отварање на депозити. Банкарската групација при Стопанската комора на Република Македонија ќе им додели и признанија на најдобрите работници на шалтерите кои се во контакт со населението, односно со клиентите.