HomeАНТИСТРЕСШтосноБалони го покрија небото над Албукерки

Балони го покрија небото над Албукерки

Градот Албукерки во Ново Мексико не е познат само како местото во кое требаше да замине Душко Долгоушко, туку и како град во кој девет дена во годината не можете да го видите небото! Балоните непрекинато лебдат над градот и во текот на ноќта и во текот на денот. Најголемиот фестивал на балони во светот се одржува по 45 пат.

Луѓето од целиот свет ги следат шарените, необични, големи и мали балони полнети со топол воздух.

2

Вакви слични фестивали ги има неколку во светот, но овој се издвојува поради специфичниот ветар во овој град. Во одредено време балоните започнуваат да се движат, кружат и да се вратат на местото од каде тргнале.

3

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com