HomeДЕНЕШНАРепубликаАвстрискиот Црвен крст денеска донираше електрични болнички кревети

Австрискиот Црвен крст денеска донираше електрични болнички кревети

 

Црвениот крст на Австрија денеска донираше преку 14.000 евра во електрични болнички кревети, наткасни и друг медицински инвентар. Донацијата е наменета за здравствените установи, но во најголем дел за Клиничкиот центар Скопје и Клиничката болница Тетово.

– Донацијата ќе се распределува врз основа на барањата и потребите на здравствените установи. Списокот на болниците е веќе направен, но дополнително ќе се утврди кои од нив, општи и клинички, ќе добијат донација. Со австрискиот Црвен крст имаме долгогодишна соработка и заедничка цел – подобрување на здравјето на населението, здравствените услуги и здравствениот систем воопшто, изјави ресорниот заменик-министер Јовица Андовски.

Во изминатите четири години Црвениот крст на Австрија обезбеди 300 болнички кревети за македонските здравствени установи.

– Денешната донација е потврда за улогата на Црвениот крст во општеството, неговото партнерство со државата, општествено-одговорното однесување и грижата за доброто функционирање на здравствениот систем, истакна генералниот секретар на Црвениот крст на Македонија Саит Саити.

 

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com