HomeДЕНЕШНАСветАвстријците загрижено гледаат на иднината

Австријците загрижено гледаат на иднината

Како што покажува истражувањето на јавното мислење на институтот ИМАС, повеќе од поливина Австријци песимистички гледаат на иднината- 33 отсто се изјасниле како загрижени за иднината, а 26 скептично гледаат на неа. Тоа негативно расположение е предизвикано пред се од тоа што поголемиот дел од жителите сметаат дека нивната финансиска ситуација нема да се подобри.

Надеж дека во иднина Австрија ќе се развива во позитивен смер имаат само 23 отсто од населението. Песимистите (59 отсто) својот негативен став го образложиле со сопствениот финансиски пад, а 54 испитани веруваат дека моментално можат да си приуштат многу работи, но дека тоа во наредните години ќе се влоши.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com