HomeДЕНЕШНАЕкономијаАвстрија ги отвора вратите за странците, ќе отвори 30 илјади места

Австрија ги отвора вратите за странците, ќе отвори 30 илјади места

Александра Бертелт e хрватска посредничка која привремено на работа во Австрија. Токму оваа година земјата ќе распише конкурс за 30 илјади слободни места наменети за сезонски и туристички работни позиции, но сепак повеќето ќе ги добијат кандидати кои се послаби со вештини и јазици.

„Работиме со хотели со четири и пет ѕвезди. Целта ни е да бидат задоволни и работниците и работодавците, но и ние како агенција. Посредуваме за вработување во текот на зимскиот и летниот период, но и во објекти што работат во текот на целата година, за вработување на неопределено време. Работиме со работодавци на подрачјето на Салзбург и Тирол.“ Таа додава и дека познавањето на германскиот јазик е важен услов за добивање работа.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com