Thursday, Mar 22, 2018
HomeФЕР ПЛЕЈАвтомобилизамAudi A4 / Avant – Со должно внимание

Audi A4 / Avant – Со должно внимание

ауди а4
Со тежинска диета, подобрена аеродинамика и нови мотори конструкторите на новата “А четворка“ постигнуваат рекордно ниски просечни потрошувачки. Тоа е главната вест која се поврзува со претставувањето на седанскиот Audi A4 и караванскиот Audi A4 Avant.

Audi својот најпродаван модел го подготвува за пресметка со постоечките Mercedes-Benz C-Class и BMW Serie 3. Притоа основен конструкториски лајт мотив е драматично намалување на потрошувачката. За таа цел постоечките мотори се додатно преработени, аеродинамиката доведена речиси до рекордно ниски вредности а строго е водена сметка и за тежината.

Ова се трите поглавја околу која е усмерен конструкторскиот фокус. Како за илустрација: А4 опремен со влезниот бензински 1.4 TFSI мотор од 150 КС, сега тежи 110 кг помалку, има (повеќе)