Thursday, Jul 2, 2020
HomeАЈНШТАЈНИЈАДосие XАстрофизичари тврдат : Живееме во компјутерска симулација

Астрофизичари тврдат : Живееме во компјутерска симулација

Неколку астрофизичари од различни универзитети ја развиваат теоријата и дебатата дека светот во кој живееме всушност е една голема компјутерска симулација и дека сме дел од програмиран свет управуван од напредни суштества или роботи со вештачка интелегенција.

matrix2

Научниците во своите теории ги користат можните докази кои би откриле „багови“ или грешки во компјутерската програма кои се неибежни. Добар почеток е набљудувањето на природните закони и нивното нееднакво важење на целата територија на нашата планета.

matrix1

Живот во симулација значи дека креаторот на програмата има свои цели за забава или преживување користејќи ги нервните стимули на луѓето кои се и всушност несвесни за својата положба. Оваа теорија премногу е блиска до филмот Matrix и доколку навистина е така тогаш некој ќе треба да ги сруши или искористи „баговите“ во своја корист.

Што мислите вие, дали некогаш сте се почуствувале дека сте дел од однапред подготвена програма.