HomeДЕНЕШНАСветВидео: Армиската резервистка Дешона Барбер е нова Мис на САД

Видео: Армиската резервистка Дешона Барбер е нова Мис на САД

Дешона Барбер која служела во армијата се стекна со титулата Мис на САД и за време на изборот се обиде да го сврти вниманието токму кон војниците и ветераните од војната, надевајќи се дека владата ќе им обезбеди соодветна здравствена нега и социјална заштита.

miss usa2

Дешона беше запрашана и за улогата на жените во армијата и дозволата на Пентагон да бидат вклучени во борбени операции.

„Како жена во Армијата на САД сметам дека одлуката жените да бидат вклучени во сите видови на единици е одлична. Ние сме подеднакво цврсти како и мажите, а можеме да бидеме и командири на единиците со голема посветеност“, посочи Барбер.

Прашањата за актуелната претседателска трка се обиде да ги избегне бидејќи кандидатите не се занимавале доволно со правата на ветераните.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com