Friday, Feb 26, 2021
HomeДЕНЕШНАСветАпсења во Кина – Одговорните за експлозиите на суд

Апсења во Кина – Одговорните за експлозиите на суд

Кинеските власти започнаа со постапка за апсење на лицата од компанијата за хемиски материи од каде дојде до силна експлозија во градот Тианџин што резултираше со фатални последици и изгубени стотина животи. Меѓутоа освен одговорност од менаџментот на компанија Жујхан населението бара и од градските власти и надлежните институации бидејќи складиштето со токсичен материјал било премногу блиски до станбените блокови и против прописите за безбедна одалеченост.