HomeГИГА БАЈТСмартфонApple ќе плати богатство за квалитетни хакери

Apple ќе плати богатство за квалитетни хакери

Apple планира да го зголеми наградниот фонд за добронамерните хакери со тоа што за пронаоѓање на безбедносен пропуст во системот iOs или MacOS ќе плаќа до 200 илјади долари.

Ова ќе биде многу поефикасен начин да се откријат недостатоците со пристап до хакерски експерти кои знаат како пронајдат слабости и грешки во системот, наместо да се потпираат само на бета фазата на тестирање.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com